Igazi gyümölcslé megoldás!
Ezzel a sokoldalú hordóval elkészítheti saját italait, hónapokig frissen tarthatja azokat, és minden nap kényelmesen csapolhatja – melegítés és kémiai tartósítószerek hozzáadása nélkül.
MUST VAGY MURCI (CIDER)
bármilyen alkoholtartalommal almából, körtéből, bogyókból vagy szőlőből. Az alkoholtartalmat Ön is meghatározhatja: minél rövidebb ideig marad nyitva a hordó a töltés után, annál kevésbé kezdődik meg az erjedés, és annál alacsonyabb marad az alkoholtartalom (max. 10 bar az erjedés során).
ALACSONY ALKOHOLOS SWEETMOSA
almából, körtéből, bogyókból stb. Gyakorlatilag alkoholmentes a szén-dioxid hozzáadásának köszönhetően (max. 10 bar): alacsony másodlagos erjedés, hónapokig tartó frissességet produkál.
ERJESZTETT ITALOK
Bor, almabor, sör, habzódor frissen csapolva, mint egy fogadóban. A 0,5-1 bar szén-dioxid tartja az italt hónapokig frissen, és biztosítja a csapoláskor a szükséges nyomást. A bornál az erjedéskor keletkezett szénsav biztoítja a beltartalmi értékek megőrzést, kevesebb kén alkalmazásának lehetőségével is.
SZÓDAVÍZ ILLETVE enyhén szikrázó
Készíthető szódavíz, ivóvízből szén-dioxid hozzáadásával. Mindenkinek hasznos, aki szereti az enyhén szénsavas üdítőket és szeretne sok pénzt megtakarítani. Nincs több hordláda, és mindig frissen csapoljható.
ELŐNYÖK
TÜV felügyelet a maximális biztonság érdekében. Akár 10 bar nyomást is ellenáll, a söröshordókat legfeljebb 3 bar nyomásra tervezték
Szállítható nyomástartó edény.
Rozsdamentes acél felszállócső adagolóval és rozsdamentes acél golyóscsap kilépő ívvel
Csavaros csatlakozás manométerrel, biztonsági szelep
Vakdugó a gázcsatlakozó szelephez
Méretek
Magasság: 53 cm
Átmérője: 39 cm
Súly: 12 kg
A CIDER-ről:
Az cider egyfajta habzóbor, amely a német „almabor” szénsavas változata. Franciaországban ezt az italt cidre-nek, az Egyesült Királyságban, Írországban, Svédországban, Dél-Afrikában és az USA-ban almabornak, Spanyolországban pedig sidra-nak hívják. Franciaországban a cidre a normandiai és bretagne-i almabor védjegye.
A francia almabor körülbelül 3-5 százalék alkoholt tartalmaz. Leginkább brut (száraz) vagy doux (édes) ízekben kapható. A Cidre brut több alkoholt tartalmaz, mint a cidre doux. Az angol almabor alkoholtartalma gyakran magasabb, mint a francia almabor. A cidret eredetileg főként egyszerű vidékiek fogyasztották a bor olcsó alternatívájaként. Ma az almabort üdítő nyári italként értékelik, és hűvösen isszák.
Előállításához érett almát préselnek, és az almalevet feldolgozzák. Az almát gyakran a betakarítás után egy ideig tárolják, hogy az aroma teljesen kifejlődjön. Az erjesztést viszonylag alacsony hőmérsékleten végezzük. Ez befolyásolja az erjedés időtartamát és ezáltal az ízt.
Közvetlenül azelőtt, hogy a cukrot az élesztő teljesen átalakítaná, az almabort új hordókba rakják. A legtöbb élesztő és lebegőanyag a régi hordóban marad. Az új hordót levegő bezárása nélkül töltik meg, majd lezárják. A maradék cukor erjesztése során szénsav keletkezik, és az almabor tartóssá válik. Az cidre gyakran további szén-dioxidot is adnak.
A cidre rövid időn belül fogyasztható, de 2-4 évig is eltartható a tartályban. Néhány cidre-változatot, különösen a spanyolországi Asztúriában, a „metodo tradicional” is készít. A Franciaországban „hagyományos palackos erjesztéssel” pezsgősüvegben előállított cidre a Cidre Bouché nevet viseli. (Forrás: Wikipédia)